Kända fastigheter och byggnader

Empire State Building

Empire State Building är ett av världens absolut kändaste byggnader, det beror till stor del på att när byggnaden byggdes så var den världens allra högsta byggnad och förblev det till 1970.

Skyskrapan är framförallt en kontorsbyggnad, som ligger i centrala Manhattan i New York. Byggnaden började byggas 1929 och var klar första maj 1931 och är 449 meter hög inkl. allt. Varför har den fått namnet Empire State Building? Jo, det beror på att New Yorks states smeknamn är ”The Empire State”. Det finns 102 våningar och var den högsta byggnaden i 39 år innan World Trade Center gick om 1970.

Det finns ett utsiktsplats i byggnaden som är öppet för allmänheten där man kan njuta av utsikten av Manhattan och mycket mer. W&H Properties äger och förvaltar Empire State Building. Byggnaden har haft en roll i många filmer, men kändast är ändå King Kong (1933) som tar sig upp på skyskrapan.

Taj Mahal

Mausoleumet ”Taj Mahal” som återfinns i Indien, uppfördes av mogulhärskaren Shah Jahan mellan 1632 och 1643. Där begravdes hans hustru Mumtaz, som uppenbarligen betydde mycket för Shah Jahan.

Ustad Ahmad Lahauri verkar vara den arkitekt som hade allra mest inflytande på Taj Mahals utformande. Av all mogularkitektur som finns anses Taj Mahal vara grädden på moset. Det är vita kupolen är den kändaste delen av byggnaden. Taj Mahal hittar du på Unescos världsarvslista, och ses som ett av världens sju underverk.

Investera i fastigheter

Sett till historien så är dessa två väldigt kända fastigheter sådan som man gärna ha investerat i från första början. Känner du till en fastighet som ska uppföras som du vill investera i? Då borde du besöka https://tessin.se/ och göra en crowdfounding. Få mer information där.

Lutande tornet i Pisa

Klocktornet är ungefär 55 meter högt och byggdes i Pisa under åren 1173 till 1372, det vill säga hela 199 år långt byggnadsprojekt. Ett fristående klocktorn som tillhör stadens domkyrka. Före tornet var klart hade det börja luta, av den anledningen så byggdes den sista biten av byggnaden i ny lutning. Tornet är oerhört populärt och besöks av många miljoner människor varenda år. Man har varit tvungen att restaurera tornet mellan 1990 och 2001 för att inte riskera olyckor.

Cheopspyramiden

Finns det någon mer cool historisk byggnad är de Egyptiska pyramiderna. Den fränaste av dom alla är förstås ”Cheopspyramiden” som bygges för 4500 år sen. Man slås av precisionen, den gigantiska storleken som än idag gäckar arkeologerna, man kan inte förstå hur den kunde byggas överhuvudtaget. Den var den högst byggnaden till 1300-talet.

Operahuset, Sydney

Dansken Jörn Utzon blev en världskändis inom arkitekt kretsar för taket på Operahuset i Sydney. Det ser ut som vita segel. Byggnaden ansågs obyggbar, men stod klar 1973.